Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
rijgen kralen koraal
rijgen kralen granaat knopen
koraal kralen rijgen gouden antiek slot
parels rijgen met knopen

Kralen Rijgen

Gescheurde snoeren opnieuw rijgen en knopen in Amsterdam. Te denken valt aan kralen van bloedkoraal, ivoor, zeeparels, granaat, onyx, turkoois, robijn, saffier etc.. Tevens vervanging van sloten of restauratie van antieke colliers, armbanden en sloten. Ook kunnen wij Nederlands antiek en kledingdracht restaureren.

Soort draad

Er wordt voornamelijk gebruikgemaakt van nylon rijggaren omdat deze sterker zijn dan zijde. Voor gefacetteerde edelstenen als robijn en saffier is staal aan te raden vanwege de scherpe randen die insnijden op het draad.

Natuurlijk zijn ook andere typen draad mogelijk zoals zijde, nylon rijggaren, staal met gekleurde nylon coating, elastische draad, rubberen koord, leer en suede. Beschikbaar in verschillende kleuren.

Wij geven u graag advies over welke oplossing het beste bij uw sieraad past.

Knopen

Een geknoopte snoer is duurzamer en beter voor de kralen. Tussen elke twee kralen wordt een knoop gemaakt dat strak tegen de kraal aan zit. De knopen houden de kralen gescheiden van elkaar zodat ze niet op elkaar kunnen wrijven en houden de kralen op hun plek zodat ze niet over de snoer gaan schuiven, wat de snoer langzaam kapot maakt. Aanvankelijk is een geknoopte snoer stugger maar na verloop van tijd rekt het een beetje op en valt het goed langs het lichaam. Een belangrijk voordeel is ook dat als de draad dan toch breekt niet alle kralen verloren gaan!

Slot vervangen

Versleten, stuk, of mischien iets dat beter past? Vervanging van een slot kan vaak zonder dat het collier opnieuw geregen moet worden afhankelijk van hoe het bevestigd is aan het slot. Antieke sluitingen kunnen wij restaureren.

Te kiezen valt uit een groot assortiment sloten;

  • 14k en 18k sloten in wit, rose en geel goud, zilver, gerhodineerd, verguld of onedel.
  • Sluitingen voor colliers met meerdere rijen.
  • Moderne en antieke sluitingen bezet met stenen of parels.

Kralen polijsten

Kralen worden door de jaren heen langzaamaan dof door o.m. aanraking met het lichaam, cosmetica en parfum. Ook schoonmaakmiddelen kunnen inwerken op de kralen, zoals bij koraal, opaal en turkoois. Om ze weer mooi te krijgen gebruiken wij een polijst-trommel waarbij alle kralen in een keer gepolijst worden met zeer licht abrasieve korrels. Het proces kan zo’n 20 uur duren maar gebeurt wel volledig automatisch. Voor het polijsten is het nodig dat de kralen van het snoer afgehaald worden. Na het polijsten worden ze opnieuw geregen.

Met een nieuwe draad erbij en nagekeken slot heeft u weer een compleet nieuwe sieraad dat jaren meegaat!

koraal-polijst-trommel

kosten

om u een indicatie te geven:

rijgen zonder knopen (incl. draad) vanaf € 15
rijgen met knopen (incl. draad) vanaf € 35
kralen grondig polijsten vanaf € 50
snoer inlakken aan sluiting (met schellak het snoer aan het slot bevestigen) vanaf € 10

Wij leveren maatwerk en moeten altijd een artikel eerst inspecteren voordat wij een vaste prijsopgave kunnen maken. Dit in verband met de verschillende maten, constructies, staat, materiaal en mogelijke complicaties zoals gezette stenen of emaille.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.